Aistė Klemauskaitė yra Šiaulių valstybinės kolegijos Turizmo ir viešbučių studijų programos antrakursė. Po paskaitų mergina neretai savo laisvalaikį leidžia gamindama ypatingus gardėsius.
Prieš didžiąsias metų šventes Aistė artimiausius žmones nustebina jos pačios keptais ir dekoruotais keksiukais ar populiariaisiais meduoliniais imbieriniais nameliais, kurie ne tik gardžiai atrodo, bet ir papuošia šventinį stalą. Prie vieno tokio namuko Aistė sakė vidutiniškai praleidžianti apie 3–4 valandas.
Intensyviau užsiimti konditerija studentė pradėjo gal prieš trejus metus.
„Pati pradžia buvo mokykloje. Prisimenu, ruošiausi Kaziuko mugei. Nusprendžiau iškepti meduolių, juos papuošiau, dekoravau klasės draugų vardais. Kepiniai visiems paliko labai didelį įspūdį. Dabar dažniausiai kepu keksiukus, padeda ir mama, ypač dekoruojant namukus prireikia jos pagalbos“, – pasakojo Aistė.
Mergina papasakojo, kad domisi ir fotografija, taip pat įvairiais rankdarbiais, todėl, kurdama skanėstus, rūpinasi, kaip atrodys rezultatas.
„Man svarbu, kad būtų gražu, kad atrodytų kuo tobuliau, estetiškai“, – mintimis dalijosi kūrybinga studentė. A. Klemauskaitė atskleidė, kad dažniausiai įvairios konditerinių gaminių dekoravimo idėjos iš pradžių gimsta jos galvoje. Neretai Aistės rankomis kurti skanėstai tampa puikia dovana artimiesiems, draugams.
Aiste, linkime kantrybės ir nepritrūkti idėjų kūrybai!
O visiems, skaitantiems šį straipsnį, norime priminti, kad švenčių metu svarbiausia – apgaubti mylimus žmones dėmesiu, o dovanos tegul bus, kad ir mažos, bet iš visos širdies…
Viešųjų ryšių specialistė
Urtė Drąsutytė
A. Klemauskaitės asmeninio albumo nuotraukos
Facebook komentarai